SON DAKİKA
Hava Durumu

Mavi Balina'dan sonra şimdi de Momo tehlikesi!

Dünya'da ve ülkemizde yüzlerce çocuğu intihara sürükleyen Mavi Balina oyununun ardından şimdi de Momo oyunu tehlikesi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Mavi Balina'dan sonra şimdi de Momo tehlikesi!
Başta Youtube kullanıcıları olmak üzere neredeyse tüm dünya Momo oyununu merak ediyor. İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında, “Whatsapp kızı Momo kim ve nedir?” başlığı bulunuyor. İşte Momo hakkında merak edilenler…
 
MOMO HAKKINDA GOOGLE’DAN AÇIKLAMA GELDİ
 
“Medyada yer alan haberlerin aksine, yakın zamanda YouTube'da Momo'ya ya da Momo’yu özendiren içeriğe yer veren videolara ilişkin hiçbir bulgu ulaşmamıştır. Bu tür içerikler kurallarımıza aykırıdır ve hemen kaldırılır.”
 
MOMO NEDİR? NASIL ORTAYA ÇIKTI?
 
İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında, “Whatsapp kızı Momo kim ve nedir?” başlığı bulunuyor. Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şekilde:
 
“İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir Whatsapp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor.”
 
Momo, Meksika ülke uzantılı bir telefon numarası üzerinden atılan mesajlara cevap verebiliyor. Momo ile ilgili kesin olarak bilinen tek şey, Japonya(+81), Kolombiya (+52) ve Meksika'da (+57) ülke uzantılı üç ayrı numaranın oyunla ilişkilendirilmiş olması. Kullanılan fotoğraf ise Japonya'da bir sergiden elde edilmiş. Artık Momo olarak bilinen bu korkunç yüz, söz konusu sergide yer alan bir “kuş kadın heykeline” aitti.
 
Vanilla Müzesinde 2016 yılındaki sergide görücüye çıkan “Momo” etkinliğin en çok ilgi çeken işlerinden biriydi. Birçok kişi onunla çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı ve bu şekilde de Instagram'da yayıldı. Meksika polisi, bu sırada bir kişinin Instagram'da rastladığı fotoğrafı kestiği ve Momo karakterini yarattığı görüşünde.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.