SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel'den şok itiraf!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmen açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Merkel'den şok itiraf!

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ertesi günü CNN'den Christiane Amanpour'a röportaj veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, AP'de seçimi değerlendirdi.

Hafta sonundaki AP seçimlerinde geçen seferkinden çok daha fazla katılım sağlanmasından memnuniyetini ifade eden Merkel, Yeşillerin büyük başarı göstererek Hristiyan Demokrat Birlik'in ardından ikinci parti çıkmasını "Bugünlerde insanların en çok iklim değişikliği gibi konularla ilgilenmeleriyle alakalı, bu elbette benim partim için de bir meydan okuma oluşturuyor" dedi.

"HER ALMAN ŞANSÖLYESİ ABD BAŞKANLARIYLA İLİŞKİLERİNİ İYİ TUTMAK ZORUNDADIR"

Hala kömür santrallerini terk etmediği, büyük sanayinin çıkarlarını çevresel ihtiyaçların önüne koyduğu ve sanayi devlerinin baskısına boyun eğdiği için eleştirilen şansölye, ABD Başkanı Donald Trump'a kum torbalığı yaptığına dair kamuoyundaki algı da soruldu.

Trump'la ilişkisi hakkında "sürekli hararetli tartışma içinde olduklarını, ama bugüne dek ihtiyaç olduğunda ortak zemin bulmayı başardıklarını" anlatan Merkel, "Her Alman şansölyesi, ABD Başkanı ile ilişkileri pekiştirmekle, ilerletmekle yükümlüdür" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.