SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan dolar açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dolarda yaşanan yükselişle ilgili olarak "Döviz kuru dünyada da gelişmelerle güçleniyor. Hepsi önemli. Hepsi etkiliyor. Biz de bu anlamda çalışmalarımız sürdürüyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak." açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan dolar açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, saat 15.30'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, dolardaki artıştan, Merkez Bankasındaki görev değişimine kadar birçok konuya değindi.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Kılıçdaroğlu ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankasını yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü söyledik. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından birisidir. Bu ülkenin her kişisinin sahiplenmesi gereken kurumdur. Merkez Bankası güçlüdür. Rezervleri ile, rakamları ile, fiyat istikrarı mücadelesi ile gereken her şeyi kendi içinde, kendi Para Politikası Kurulu ile almaktadır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Sağolsun onlar da dinlediler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
DOLARDAKİ YÜKSELİŞ
Döviz kuru dünyada da gelişmelerle güçleniyor. Hepsi önemli. Hepsi etkiliyor. Biz de bu anlamda çalışmalarımız sürdürüyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak.
MERKEZ BANKASINDAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ
Bütün kurumlarda olan bir şeyler. Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi bir kısmı bizim tercihimiz. Merkez Bankasının bütün rakamları, iletişimi açıktır, nettir. Spekülasyonlar Merkez Bankasına zarar verir. Herkes siyaset yapacaksa başka şeylerin üzerinden yapmaları bu ülkeye daha az zarar verecektir. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.