SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık repo faizinde piyasaların beklentisi doğrultusunda değişikliğe gitmedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı...
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 24,00 seviyesinde bırakıldı.
 
Foreks anketine katılan 19 ekonomistin tamamı faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını öngörmüştü. Ankete katılanlar TCMB'den ilk indirimin Temmuz ayında gelebileceğini düşünüyor.
 
TCMB, 2018 yılı Eylül ayında faizi 625 baz puan artırarak bugünkü seviyeye çıkarmıştı.
 
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.
 
İç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Bununla birlikte, gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek seyir fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini göstermektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.
 
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünü etkileyen unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek, parasal duruş enflasyonu hedeflenen patika ile uyumlu seviyelerde tutacak şekilde belirlenecektir.
 
Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.