SON DAKİKA
Hava Durumu

Operasyon haberleri peş peşe geldi! Çok sayıda gözaltı var

Türkiye güne peş peşe operasyon haberleri ile başladı. Ankara, İzmir, Konya, Adıyaman Kocaeli ve Gaziantep merkezli FETÖ soruşturmaları kapsamında, örgütün TSK'deki mensuplarına "mahrem imamlık" yaptıkları öne sürülen 250'nin üzerinde şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Operasyon haberleri peş peşe geldi! Çok sayıda gözaltı var
Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.
 
Örgüt yapılanması içerisinde zümre başkanı ve vekil olarak konumlandırılan, itirafçı mahrem imamların beyanları ve elde edilen dijital verilerden hareketle yürütülen çalışmalar sonucu 8 ilde operasyon gerçekleştirildi.
 
KHK ile polislikten ihraç edilen 59 şüphelinin adresine düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
 Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen bazı şüpheliler emniyete götürüldü.
 Polis ekiplerinin operasyonunun sürdüğü öğrenildi.
 
29 İLDE OPERASYON
 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları  devam ediyor.
 
Bu kapsamda, daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel  ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler  doğrultusunda belirlenen 80 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince, Konya merkezli 29 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon  başlatıldı.
 
Şüphelilerin, TSK içerisindeki askeri personele "molla, genel müdür,  müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor,  doktor ve şehir dışı talebe mesulü" ve benzeri pozisyonlarda mahrem imamlık  yaptıkları bilgisine ulaşıldı.
 
Polis ekipleri tarafından zanlıların yakalanmasına yönelik başlatılan  operasyon sürüyor.
 
KOCAELİ MERKEZLİ OPERASYON
 
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 9'u aktif görevde olan 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 üsteğmen, 11 astsubay, 1 askeri okul eski öğrencisi ve 2 sivil 'mahrem abi' olmak üzere 20 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın arından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube(KOM) ekiplerince Kocaeli merkezli Ankara, İstanbul, izmir, Antalya, Muğla, Düzce, Zonguldak, Kars, Hatay, Kayseri ve Adana'nın da aralarında olduğu 12 ilde şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.
 
102 ŞÜPHELİDEN 63'Ü GÖZALTINA ALINDI
 
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ/PDY)  soruşturması kapsamında Ankara merkezli 23 ilde yürütülen ve  aralarında çeşitli kurumların mahrem yapı üyelerinin bulunduğu 102 şüpheliden  63'ü gözaltına alındı.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma  kapsamında, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı  Astsubay yapılanması, Milli İstihbarat Teşkilatı Sinyal İstihbaratı Başkanlığı,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile  Hacettepe ve Turgut Özal Üniversitelerinde örgütün  "mahrem" yapılanması  içerisinde görev yaptıkları belirlenen 102 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.
 
 
Operasyon kapsamında zanlılardan 63'ü Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle  Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
 
Zanlıların bazılarının örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"  kullancısı oldukları ve örgütün mahrem yapılanması içerisinde çeşitli görevler  üstlendikleri belirlendi.
 
Gözaltına alınan zanlıların bulundukları illerden Ankara'ya  getirileceği, Ankara'da bulunan zanlıların ifade işlemlerine başlandığı, gözaltı  sayısının artabileceği öğrenildi.
 
İZMİR'DE FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASI OPERASYON: 41 GÖZALTI
 
 İzmir merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada,  muvazzafların da aralarında yer aldığı 41 zanlı hakkında gözaltı kararı  çıkarıldı.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik  "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen 29'u muvazzaf 41  şüpheli hakkında yakalama kararı verdi.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir,  İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum,  Ardahan, Manisa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi.
 
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.
 
GAZİANTEP MERKEZLİ OPERASYONDA 32 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI
 
Gaziantep merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik  soruşturma kapsamında 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına  yönelik yürütülen soruşturmada, "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandığı  belirlenen, aralarında muvazzafların da bulunduğu 32 şüpheli hakkında gözaltı  kararı çıkarıldı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul,  Ankara ve Adana'nın da bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.