SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya-Ukrayna savaşının biteceği tarihi açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatına ilişkin yapılan bir son dakika açıklamasında, savaşın sona erebileceği tarihe ilişkin dikkat çeken bilgiler verildi. Önceki gün yapılan 4. tur müzakerelerinden de kalıcı bir sonuç çıkmazken, Ukrayna tarafından gelen bir açıklamada, savaşın bitebileceği tarih, nedenleriyle birlikte açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Rusya-Ukrayna savaşının biteceği tarihi açıkladı

 Rusya-Ukrayna savaşı 20. gününde devam ederken, gerek iki ülke arasındaki müzakereler, gerekse diğer ülkelerin temasları savaşı bitirecek sonuç vermedi. Tüm dünya sıcak bölgeden gelecek iyi haberleri beklerken, Ukrayna tarafından savaşın sona ereceği tarihle ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich, Rusya’nın savaşmak için kaynaklarının tükeneceğini belirterek, "Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu savaş, mayıs ayında bitebilir. Hatta bu tarih daha da erken olabilir. Mümkün olan en geç tarihten bahsediyorum. İki ülke arasında barış sağlanmalı” ifadelerini kullandı.Arestovich, ayrıca iki ülke arasında barış sağlansa dahi küçük çaplı çatışmaların 1 yıl boyunca devam edebileceğini belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.