Loading...

Salça telaşı devam ediyor

Dünya 2 Ağustos 2019 12:58
Videoyu Aç Salça telaşı devam ediyor
A
a
Kilisli hanımlar, yerli domatesin piyasaya çıkmasından sonra salça yapma geleneğini yüzyıllardan beri sürdürüyor.

Kilis’te, bahçelerden toplanan domatesler, odun ateşinde kaynatıldıktan sonra tepsilere dökülerek güneşte suyunun çekilmesinden sonra iyice katılaşan domates salçası bidonlara doldurularak, tüketilmek üzere buz dolaplarına veya serin yerlere kaldırılıyor. 

Kilisli ev hanımları, yüz yıllardan beri gelenek olarak süren salça yapma alışkanlığını sürdürürken kentte fabrikasyon salçalarının kentte tercih edilmiyor. 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat