SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçim barajı yüzde 7 olacak!

AK Parti ve MHP, seçim kanunu konusunda anlaştı. Kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Hazırlanan kanun teklifi yasalaşırsa seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülecek. Aynı şekilde TBMM'de grup kurma şartı da kaldırılacak. Söz konusu teklife göre, ittifakı oluşturan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısı, seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Seçim barajı yüzde 7 olacak!

Seçim kanunu hakkında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada "Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini teklif ediyoruz" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: SEÇİM BARAJI YÜZDE 7'YE DÜŞÜYOR!

AK Parti ve MHP'nin hazırladığı seçim kanunu teklifi bugün TBMM Başkanlığına sunuldu. Seçim barajı yüzde ondan yüzde yediye düşecek.

Erdoğan, Meclis'te Bahçeli ile görüştü

D'HONDT UYGULAMASIYLA BELİRLENECEK

Teklifle, ittifakı oluşturan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısı, seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak, D'Hondt uygulamasıyla belirlenecek.

AK PARTİ VE MHPLİ İSİMLER BİRLİKTE AÇIKLADI

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız basın toplantısında seçim yasası teklifinin detaylarını açıkladı.

DADAF

AK PARTİLİ YAZICI: PARTİLERİN GRUBU BULUNMASI KOŞULU...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı açıklamada "Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini talep ediyoruz. Partilerin grubu bulunması koşulunu çıkarıyoruz. Kayıt sisteminde olmayan vatandaş en son kayıt adresinde oy kullanacak." ifadelerini kullandı.

YAZICI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kanun teklifi ile seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi öngörülmektedir. Daha fazla partinin ve görüşün Meclis'te bulunması, temsilde adaletin güçlendirilmesi hedeflenmiştir. Siyasi partiler ve bağımsız adaylara rakamların büyüklüğüne göre vekillik tahsil edilir. İttifak içinde görünür olan her partinin ittifak dışında görünürlüğü güçlendirilmiştir.

Seçmen iradesinin kendi partisinin dışında başka partilere yansımaması gözetilmiştir. Demokrasi bir yönü ile örgütlü toplum demektir. Seçime katılmak için teşkilatlanma ve kongre yapmış olma şartı yeterlidir. Seçmen kütüğündeki haksızlıklarına ilişkin düzen kurallarına yer verilmiştir. Ülkemizin demokrasi çıtası daha da yükseltilecektir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.