SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddetli yağmur ve rüzgar hayatı felç etti!

Meteorolojinin hava durumuyla yaptığı uyarıların ardından başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar bazı bölgelerde adeta hayatı felç etti. Antalya Manavgat'ta dere taştı, evlerini su basanlar botla kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2022 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Şiddetli yağmur ve rüzgar hayatı felç etti!

Muğla'da da taşan Köyceğiz Gölü nedeniyle ahırlar sular altında kaldı. Sakarya'da ise şiddetli rüzgar nedeniyle 'balık restoranı' olan tekne yan yattı.

Şiddetli rüzgar ve fırtına yurdun büyük bölümünde etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu uyarılarının ardından dün akşam başlayan şiddetli yağmur ve lodosun etkisiyle Antalya'nın Manavgat ilçesinde 171 villanın bulunduğu sitedeki evleri, su bastı. Sitede oturanlar için seferber olan ekipler, mahsur kalanları bot ve iş makineleriyle kurtardı. Muğla'da da 4 gündür etkili olan kuvvetli yağmur Köyceğiz Gölü'nün taşmasına neden oldu. Bölgedeki bazı ahırlar sular altında kaldı. Sakarya'da ise şiddetli rüzgar nedeniyle 'balık restoranı' olan tekne yan yattı. İşte şiddetli yağmur ve rüzgarın geride bıraktıkları...

YAĞMUR VE FIRTINA KABUSA DÖNDÜ! BOTLARLA KURTARILDILAR

Manavgat'ta dün akşam başlayan şiddetli yağmur ve lodosun etkisiyle Kızılot Mahallesi'ndeki Karpuzçayı Deresi taştı. Tarım arazileri suyla dolarken, dere yakınındaki 171 villa tipi konutun olduğu sitenin giriş katlarını ise su bastı.

Site sakinleri, ihbarla gelen jandarma, Manavgat Belediyesi Fen İşleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve İHH arama kurtarma ekipleri tarafından iş makinesi ve şişme botlarla tahliye edildi. Sitede idari görevli Çetin Şendoğdu, kış nedeniyle 50 civarı hanede yaklaşık 150 kişinin kaldığını söyledi.
Mahsur kalanların ekipler tarafından çıkarıldığını aktaran Şendoğdu, 50-60 kişinin de evinde kalmayı tercih ettiğini söyledi.

'UZUN ZAMAN ELEKTRİK OLMAYACAK'

Sitede inceleme yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, lodos nedeniyle ırmak ve derelerin suyu denize boşaltamadığı için taşkın yaşandığını belirtti.
Sözen "Bütün ekipler siteye geldi. Lodosun durmasıyla su yavaş yavaş boşalıyor Bizler de makinelerle tahliyeleri sağlıyoruz, vatandaşları çıkarıyoruz. Görünen o ki uzun zaman elektrik olmayacak.

İnsanların ısınmaları noktasında tüplü sobalar, ışıldaklar tedarik ediyoruz. Yine elektriklerin olmamasından dolayı insanların gıdalarında eksik kalmamaları noktasında sıcak yemek talimatı verdik" diye konuştu. Cennetler mevkisinde yağışın etkili olduğunu dile getiren Başkan Sözen, Manavgat Irmağı'nda şu anda taşma tehlikesi bulunmadığını söyledi.

'HENA' BÖYLE KURTARILDI

'HENA' BÖYLE KURTARILDI
Tahliyeler sırasında evde kalan 'Hena' isimli köpek de İHH arama kurtarma ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

KÖYCEĞİZ GÖLÜ TAŞTI, AHIRLARI SU BASTI

KÖYCEĞİZ GÖLÜ TAŞTI, AHIRLARI SU BASTI
Muğla'da etkili olan sağanak nedeniyle Köyceğiz Gölü taştı, Menteşe ilçesinde de 2 ahır su bastı. Kent genelinde 4 gündür etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle Köyceğiz ilçesindeki derelerin debileri yükseldi.

Köyceğiz Gölü'nü besleyen 4 derede de su seviyesi arttı. Derelerin taşıdığı yağmur suları nedeniyle göl taştı, kordondaki iş yerlerini su bastı. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve Köyceğiz Belediyesi ekipleri, su tahliyesi için çalışma başlattı.

MAHSUR KALAN HAYVANLAR KURTARILDI MAHSUR KALAN HAYVANLAR KURTARILDI
Menteşe ilçesine bağlı Karabağlar Yaylası'nda ise 2 ahırı su bastı. İhbarla olay yerine giden MUSKİ ile itfaiye ekipleri, kepçe ve traktörle ahırlara ulaştı. Ahırlarda mahsur kalan 11 büyükbaş, 124 küçükbaş hayvan, 20 tavuk ve 2 yavru köpek, ekipler tarafından güvenli alana taşındı.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü, Menteşe'ye son 96 saatte metrekareye 241, Köyceğiz'de ise 239 kilogram yağmur düştüğünü bildirdi.

 

Su alan teknede hasar meydana geldi. Sahil Güvenlik ve Karasu Liman Daire Başkanlığı görevlileri, bölgeye gelerek incelemede bulundu. Tekne sahipleri de suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.Karasu ilçesinde sağanak ve rüzgar etkili oldu. Sakarya Nehri ile Karadeniz'in birleştiği noktada bağlı olan ve balık restoranı olarak kullanılan tekne, rüzgar nedeniyle yan yattı.

'BALIK RESTORANI' TEKNE, RÜZGARDA YAN YATTI

'BALIK RESTORANI' TEKNE, RÜZGARDA YAN YATTI
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, balık restoranı olarak kullanılan tekne, rüzgar nedeniyle yan yattı. Su almaya başlayan tekne, hasar gördü.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.