SON DAKİKA
Hava Durumu

Sokakta köpek gezdirmeyi yasakladılar!

İran'ın başkenti Tahran'da sokaklarda köpek gezdirmek yasaklandı. Halkı köpek beslemekten caydırmayı amaçladığı belirtilen yasak kapsamında hayvanlar arabalarda da gezdirelemeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Sokakta köpek gezdirmeyi yasakladılar!
İran'ın başkenti Tahran'da sokaklarda köpek gezdirmek yasaklandı. Halkı köpek beslemekten caydırmayı amaçladığı belirtilen yasak kapsamında hayvanlar arabalarda da gezdirelemeyecek.Rahimi, "Köpek gezdirenlere karşı önlem alacağız" dedi. Beş yıl önce de parlamentoya, köpek sahiplerine para cezası verilmesi ya da bu kişilerin kırbaçlanmasına ilişkin bir tasarı sunulmuştu.
 
"KÖPEK GEZİRENLERE KARŞI ÖNLEM ALACAĞIZ"
 
Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi, "Tahran Başsavcılığı'ndan izin aldık. Parklar gibi kamusal alanlarda köpek gezdirenlere karşı önlem alacağız" dedi.
 
"HALK ARASINDA KORKU SAÇIYOR"
 
Genç Gazeteciler Kulübü haber ajansına konuşan Rahimi, yasak kararının 'köpeklerin halk arasında korku saçması ve endişeye neden olması' nedeniyle alındığını söyledi. İran'da köpeklerin evcil hayvan olarak beslenmesi 1979 İslam Devrimi'nden beri tartışmalı bir konu ve zaman zaman evcil köpeklere el konuluyor.
 
"BATI YANLISI POLİTİKA"
 
Dini yetkililer, köpeklerin "temiz" olmadığını öne sürüyor ve köpek beslemeyi devrik monarşinin Batı yanlısı politikalarının sembollerinden biri olarak görüyor. İslami Rehberlerik ve Kültür Bakanlığı 2010'da medyanın evcil hayvan ve bu hayvanlarla ilgili ürünlerin reklamlarına yer vermesini yasaklamıştı.
 
"DEVE Mİ GEZDİRELİM"
 
Beş yıl önce de parlamentoya, köpek sahiplerine para cezası verilmesi ya da bu kişilerin kırbaçlanmasına ilişkin bir tasarı sunulmuştu.
 
Köpek gezdirme yasağı sosyal medyada tartışma konusu olmadı. Bununla birlikte bir Twitter kullanıcısı, "Şimdi deve mi gezdirmemiz istenecek?" diye sordu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.