SON DAKİKA
Hava Durumu

TARİHİ ZİRVE!

Dünyanın gözü bugün Türkiye'de gerçekleşen zirveye çevrilmiş durumda. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'da bir araya geldi. Üçlü görüşme öncesi Bakan Çavuşoğlu ile Ukraynalı ve Rus mevkidaşlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi. Lavrov'dan kritik bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2022 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2022 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
TARİHİ ZİRVE!

Ukrayna-Rusya savaşında çözüm için Türkiye'nin devreye girmesiyle bugün Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın dışişleri bakanları bir araya geldi. Tüm dünyayı rahatlatması beklenen bir uzlaşma kararının beklendiği zirve öncesi Bakan Çavuşoğlu ile Dmitro Kuleba ve Sergey Lavrov ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

FNeCjQrXIAAn-fn

Çavuşoğlu Kuleba ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

FNeRkgUWQAgukuA

Bakan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de üçlü dışişleri bakanları toplantısı öncesinde görüştü.

antalyada-rusya-ile-ukrayna-baris-zirvesi-yeniden_7673_dhaphoto5

ZİRVE BAŞLADI

İkili görüşmelerin ardından, üç ülkenin mevkidaşının bir araya geldiği kritik zirve Antalya'daki Regnum Carya Otel'de saat 11.25 itibarıyla başladı.

antalyada-rusya-ile-ukrayna-baris-zirvesi-yeniden_7673_dhaphoto6

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Zirve devam ederken Rus temsilci Lavrov'dan gelen ilk açıklama dikkat çekti. Lavrov açıklamasında "Soğuk bir barış, soğuk bir savaştan iyidir" ifadesini kullandı.

TOPLANTI SONA ERDİ

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.