SON DAKİKA
Hava Durumu

Tartışmalara son veren hamle

Erken seçim tartışmaları devam ederken seçim değişikliklerinin bütçe görüşmelerinden sonraya bırakıldığı, bu durumda 2023'ten önce bir seçimin olmayacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Tartışmalara son veren hamle

Siyasette 'erken seçim' tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin zamanında yapılacağını vurgulamasına karşın son günlerde özellikle muhalefet parti liderlerinin sahaya inmesi, 2023'ten önce bir erken seçim olacağı iddialarını daha da kuvvetlendirmişti.

"2023'TEN ÖNCE SEÇİM OLMAYACAK"

Hürriyet Gazetesi'nden Abdulkadir Selvi, seçim barajının düşürülmesini de içeren seçim değişikliklerinin bütçeden sonra Meclis'e geleceğini ifade etti. Böylece değişikliklerin ocak sonu ya da şubatta Meclis'ten geçeceği belirtildi. Bu durumda Anayasa’nın 76. maddesine atıfa bulunularak 2023 yılının ocak ya da şubat ayından önce erken seçim yapılmasının mümkün olmayacağı aktarıldı.

Anayasa’nın 76. maddesinde, “Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz” deniliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.