SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK yapılanması soruşturmasında 15 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 sivil şüpheliden 15'i tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ mensuplarını TSK yapılanmasına sızdırdığı, kod adı ve askeri okul sınav sorularını verdiği gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 48 sivil  şüpheliden 31'i yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa getirilen  şüphelilerden 19'u tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 12  şüpheli ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak örgüt ile mensupları  hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde faydalı açıklamalarda  bulundukları gerekçesiyle serbest bırakıldı.


İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sivil 15 şüphelinin  tutuklanmasına, hakimlik ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 4 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan 17  sivil şüpheli ise firari olarak aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin  soruşturma kapsamında, itirafçı askerlerden alınan ifade ve teşhis işlemleri  sonucunda askerlerden sorumlu örgütsel tabirle "öğretmen" olarak faaliyet  gösteren şüphelilere ulaşılmıştı.

Bu kapsamda, geçen hafta örgüt mensuplarını TSK yapılanmasına  sızdırdığı, kod adı ile askeri okul sınav sorularını verdiği ve örgütsel olarak  ''hususici, öğretmen, doktor, serdoktor, bölge talebe mesulü'' gibi adlarla  isimlendirilen 48 sivil hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.