SON DAKİKA
Hava Durumu

Uber, Barcelona'da faaliyetlerini askıya aldı

İspanya`da taksi şoförlerinin günler süren eylemlerinin ardından Uber, Barcelona`daki faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Uber, Barcelona'da faaliyetlerini askıya aldı
İspanya'nın Barcelona şehrinde yerel yönetimin, Uber taksilerinin çalışma şekillerini kısıtlayıcı düzenlemelere gitmesinin ardından açıklama yapan şirket yetkilileri, "Katalan hükümeti tarafından onaylanan yeni kısıtlamalar sonrası faaliyetlerimizi askıya almaktan başka çaremiz kalmadı. İspanyol şehirlerinde yıllardır müşterilerimize hizmet veriyoruz ve Katalan hükümetinin adil bir düzenlemeye gideceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Uber, 2018 yılı mart ayından itibaren UberX hizmeti adı altında Barcelona'da faaliyet gösteriyordu.
 
İspanya'da hayatı felç eden taksici eylemlerinin ardından Katalan hükümeti Barcelona'da yasal düzenlemeye gitmişti. Düzenlemeye göre, UberX şoförleri, yolcular tarafından rezervasyon yaptıktan 15 dakika sonra yolcu alabiliyor.
 
İspanya'da taksiciler eylemi hayatı felç etmişti
 
Taksiciler, ulaşımı daha ucuza yapan Uber ve benzeri şirketlere  karşı başlattıkları eylemlerde tüm İspanya'yı kapsayan, genel sınırlama talep ederken, her 1 taksiye 30 özel ulaşım aracı lisansı verilmesini istiyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.