SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülke iyice karıştı!

Honduras'ta hükümet karşıtı protestolar sürüyor. ABD Büyükelçiliğinin kapısını ateşe verdiler.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Ülke iyice karıştı!
Orta Amerika ülkesi Honduras'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ederken protestocular, ABD Büyükelçiliğinin giriş kapısının önünde lastik yaktı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİN KAPISINI ATEŞE VERDİLER

Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'da öğretmenler ve doktorlar Perşembe günü, eğitim ve sağlık reformlarını protesto etmek için çağrıda bulundu. Birkaç gündür devam eden protestolar kapsamında dün düzenlenen yürüyüş sırasında ABD elçilik binasının önüne gelen protestoculardan bazıları ana binanın girişine lastik taşıyıp, bunları ateşe verdi. Lastik yakılarak başlatılan yangın, yaklaşık 15 dakika sonra itfaiye tarafından söndürüldü. Yaşanan olayda kimsenin yara almadığı belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise protestocuların, elçilik binası önünde lastikleri ateşe verdiği anlar görüldü. 

TÜM VİZE RANDEVULARI İPTAL EDİLDİ

Öte yandan ABD Honduras Büyükelçisi Chargé Heide Fulton, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada, bu tarz olayların kabul edilemez olduğunu belirterek; tüm vize randevularının iptal edildiğini, birkaç gün ABD vatandaşları için sağlanan rutin hizmetlerin askıya alındığını ve yeni randevuların alınamayacağını duyurdu. Ayrıca, acil bir durum yaşanması durumunda ise ABD vatandaşlarına yardım edileceği bilgisi açıklamada yer aldı.

Polis bir şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.