SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatan hainliğiyle suçluyor

ABD’nin Rusya’daki elektrik şebekeleri ve diğer hedeflere yönelik siber operasyonları arttırdığına dair haber yapan The New York Times (NYT), bir kez daha ABD Başkanı Donald Trump'ın hedefi oldu: Hainlik, alçaklık, halk düşmanlığı

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Vatan hainliğiyle suçluyor
Haberini eski ve görevdeki hükümet yetkilileriyle görüşmelerine dayandıran NYT'nin, Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına misilleme olarak Rusya’nın elektrik santrallerine ve ülkedeki diğer hedeflere gizli Amerikan bilgisayar kodlarının gönderildiğini yazmasının ardından Trump yine Twitter'a sarıldı:

"Başarısız New York Times'ın ABD'nin Rusya'ya karşı siber saldırıları önemli ölçüde artırdığına dair haber yaptığına inanabiliyor musunuz? Bu ülkemiz için kötü bile olsa her türlü haberi yapmak için umutsuzca çırpınan bir zamanların büyük gazetesinin sanal vatana ihanet eylemidir."

"Aynı zamanda doğru da değil! Bugün Yolsuz Haber Medyamızda her şeyin gideri var. Önlerine ne gelirse yapıyorlar, sonuçlarının ne olabileceğini zerrece düşünmeden. Bunlar gerçek alçaklar ve hiç şüphesiz ki halkın düşmanılar."

Oysa Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, 11 Haziran'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'ya siber saldırıları artırdığını duyurmuştu. O zaman ABD Başkanı, şahin danışmanını vatan hainliğiyle suçlamamıştı.

İÇGÜVENLİK BAKANLIĞI VE FBI

Habere göre, "ABD İçgüvenlik Bakanlığı ve Federal Araştırma Bürosu (FBI), Rusya’nın ABD ile gelecekte yaşanabilecek herhangi bir ihtilaf halinde Amerikan enerji santrallerini, petrol ve doğal gaz boru hatlarını ve su kaynaklarını sabote edebilecek kötü amaçlı yazılımlar eklediği uyarıları üzerine Rusya'ya karşı aynı alanda daha agresif stratejiler izliyor".

DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ ÖLÇEKTE SİBER SALDIRI

Haberde, gizli siber operasyonlara ilişkin detay vermekten kaçınan üst düzey bir istihbarat yetkilisinin "Geçen yıl boyunca dijital müdahaleler çok daha agresif bir hale geldi. Birkaç yıl önce asla düşünmediğimiz ölçekte işler yapıyoruz" sözleri aktarıldı. 

Yetkililerin söz konusu özel eylemleri detaylandırmaktan kaçındığı belirtildi.

ABD SİBER KOMUTANLIĞI YÜRÜTÜYOR

Siber operasyonların geçen yıl Beyaz Saray ve Kongre tarafından dijital askeri savunma ve saldırılar üzerine geniş yetkiler verilen ABD Siber Komutanlığı tarafından yürütüldüğü vurgulandı.

BAŞKANLIK ONAYI ALMADAN

 Trump, geçen yaz Ulusal Güvenlik Başkanlık Memoranda 13 olarak bilinen gizli bir belgede Siber Komutanlığına Başkanlık onayı almadan çevrimiçi taarruz işlemleri yürütmek için daha fazla yetkiler tanımıştı.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da salı günkü açıklamasında kendilerine karşı siber operasyonlar yürüten Rusya veya diğer ülkelere yönelik "Bedel ödeyeceksiniz" mesajı vermek için dijital hedeflere karşı daha geniş bir yaklaşım sergilediklerini söylemişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.