SON DAKİKA
Hava Durumu

Venezuela'da 23 eyaletten 18'i karanlıkta

Hükumet, Mart ayından beri başkent Karakas'ı da kapsayan ilk elektrik kesintisinin nedeninin elektromanyetik saldırılar olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Venezuela'da 23 eyaletten 18'i karanlıkta
Venezuela'da geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor. Ülkedeki 23 eyaletten 18'i dün karanlıkta kaldı. Venezuela Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez dün yapılan kesintinin elektromanyetik saldırılar sonucu olduğunu söyledi. Bakan, yetkililerin elektrik sıkıntısının çözülmesi için gerekli çalışmaları yaptığını dile getirdi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre kesintiden 10 dakika sonra Guri hidroelektrik barajının bulunduğu Bolivar eyaletinin bazı bölgelerine elektrik sağlandı ancak yeniden kesildi. Karakas ise hala karanlık altında. Muhalefet ve enerji uzmanlarına göre, Venezuela'nın ulusal elektrik şebekesinde yıllar süren yatırım eksikliği ve bakımın yetersiz kalması nedeniyle sorunlar yaşanıyor. 

Petrol zengini Venezuela'da yüksek enflasyon ve ekonomik kriz, gıda ve ilaç sıkıntısına yol açarak 4 milyondan fazla kişinin ülkeden ayrılmasına neden oldu.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.