SON DAKİKA
Hava Durumu

Yabancı Plakalı Araçlardan Ücret ve Ceza Tahsilatı Başladı

Yabancı plakalı araçların karayolundan ücretli şekilde geçişine yönelik uygulama başladı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerinde yabancı plakalı tüm araçların HGS/OGS geçiş ücretleri ile para cezaları tahsil edilerek çıkışına izin verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Yabancı Plakalı Araçlardan Ücret ve Ceza Tahsilatı Başladı
 Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlandı.
 
Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmeliğin 8'inci maddesine istinaden Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlandığı bildirildi. Bu kapsamda, 1 ve 2 No'lu Taşıt Takip Programı'nda tescil aşamasından sonra "Muhafazaya bilgi gönderildi. Araç üzerinde ceza kaydı bulunmaktadır." uyarısı üzerine, araç sürücüleri veznelere yönlendirilerek Karayolları Genel Müdürlüğünce tahakkuk ettirilen tutarların ödenmesi sağlanıyor.
 

Diğer taraftan anılan yönetmeliğin 8'inci maddesine istinaden borç görülmesi halinde tahsilat gerçekleşmeden araçların Muhafaza Kara Kapıları Taşıt Takip Programı üzerinden saha çıkışı yapılamıyor. Bununla birlikte Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünce araç sürücülerinin mağdur olmaması için ilave ödeme noktaları da açıldı.
 
GÜMRÜK KAPISINA GELMEDEN ÖDEME UYARISINDA BULUNULDU
 
Gümrük kapılarında yaşanan yoğunluk nedeniyle sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarını, gümrük kapısına gelmeden önce ödemeleri uyarısında bulunuldu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.