SON DAKİKA
Hava Durumu

Yandex ilk akıllı telefonunu tanıttı

Yandex, ilk akıllı telefon modeli Yandex.Phone’u satışa sunuyor. Yapay zeka teknolojili akıllı asistan Alice destekli ilk telefon olan Yandex.Phone’un satış fiyatı ise 270 dolar olarak açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Yandex ilk akıllı telefonunu tanıttı
Rus internet şirketi Yandex, akıllı telefon pazarına da girdi. Yandex.Phone adı verilen ve Android 8.1 işletim sistemiyle çalışan telefonun, satış fiyatı ise 270 dolar olarak açıklandı.
 
Yandex'in akıllı asistanı Alice tarafından desteklenen ilk telefon olan Yandex.Phone, kullanıcıların konumuna ve günlük kullanım rutinine dayalı olarak kişiselleştirilmiş bir mobil deneyim sunmak için geliştirilmiş bir yapay zeka teknolojisi barındırıyor. Telefon, Yandex.Maps, Yandex.Müzik ve Yandex.Weather gibi servislerden kullanıcıya özel veriler sağlıyor.
 
Yandex’in şimdilik sadece Rusya’da kullanılabilen yapay zeka destekli akıllı asistanı Alice ile çalışan akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 630 işlemci bulunuyor. 5.65 inçlik Full HD ekranı olan telefonun çözünürlüğü ise 2160 x 1080 piksel.
 
Parma izi sensörü ve NFC destekli temassız ödeme teknolojisi de barındıran Yandex.Phone, 5 MP ile 12 MP’lik çift arka kameraya ve 5 MP ön selfie kamerasına sahip.
 
YARIN SATIŞA ÇIKIYOR
 
Yandex.Phone’u Rus kullanıcılarına, günlük rutinlerinde ihtiyaç duydukları tüm yerelleştirilmiş araçlarla donatılmış bir akıllı telefon sunmak için ürettiklerini belirten Yandex Ürünlerinden Sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Fedor Yezhovi, “Kullanıcılar, Alice ve en çok kullanılan Yandex uygulamalarıyla bu telefonda yeni bir şekilde etkileşimde bulunabilirler. Telefona tamamen entegre olan Alice, kullanıcılara Yandex uygulamalarına kapsamlı erişim sağlıyor. Bu telefonda bir işi yapmak için ilgili uygulamayı açmanıza gerek yok. Sadece Alice'e sorun yeter” dedi.
 
Öncelikli olarak 6 Aralık’tan itibaren Rusya pazarı için Yandex Store üzerinden satışa sunulanacak olan telefon fiyatı ise 17 bin 990 ruble (270 dolar) olarak açıklandı. Yandex.Phone’un Türkiye başta olmak üzere ‘Rusya’nın Google’ı’ olarak da adlandırılan Yandex’in Rusya dışında aktif olduğu pazarlarda ise satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.