SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavuz, arama ve sondaj çalışmalarına başladı

Türkiye, Akdeniz’de sahip olduğu ruhsat alanlarında ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) Türkiye Petrolleri’ne verdiği ruhsat sahalarındaki arama ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda sondaj çalışmalarına devam eden Fatih Gemisinden sonra Yavuz Sondaj Gemisi de kazı çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 14:06
Kaynak: İHA
Yavuz, arama ve sondaj çalışmalarına başladı

Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi olan Yavuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Karpaz yarım adasında kazı çalışmalarına başladı. Yavuz, Kıbrıs'ın batısında kalan Rum sahillerinin açıklarını kazan Fatih gemisinin aksi yönünde, adanın doğusunda 2 buçuk ay kazı yapacak. Bu kapsamda Fatih ve Yavuz Ultra Derin Deniz Sondaj Gemileri ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik arama gemileri Doğu Akdeniz'de çalışmalarını sürdürüyor. Oruç Reis Sismik arama gemisi de Ağustos sonu itibariyle bu çalışmalara dahil olacak.

Çift sondaj kulesine sahip olan Yavuz, 6'ncı Nesil Ultra Derin Deniz Sondaj Gemisi olarak adlandırılıyor. 2 firkateynin eşlik ettiği Yavuz Sondaj Gemisi yaklaşık 230 metre uzunluğa ve 36 metre genişliğe sahip geminin kulesinin yüksekliği ise 130 metre. Bu yönüyle İstanbul'da bulunan Galata Kulesi'nden yaklaşık olarak 36 metre daha uzun. Gemide bulunan 140 personel iki vardiya şeklinde çalışıyor. 12 saatlik çalışma süresinin ardından gemi mürettebatı yaşam alanlarında bulunarak sosyal aktiviteler gerçekleştirebiliyor. Yavuz Sondaj Gemisinde; kitap okuma salonu, dart oynama alanı, masa tenisi oynamak için alan, sinema salonu, spor salonu, mescit bulunuyor. Aynı zamanda gemide bulunan personelin, olası bir sağlık sorunu yaşamasına karşın 24 saat hizmet veren sağlık personeli de gemide hazır bir şekilde bulunuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.