SON DAKİKA
Hava Durumu

16 OCAK KUTLAMALARI TÖRENLE DEVAM ETTİ

16 Ocak Basın Onur Günü coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 16:51
Kaynak: mustafa efe
16 OCAK KUTLAMALARI TÖRENLE DEVAM ETTİ

Atatürk’ün gazetecilerle 16 Ocak 1923 yılında toplantı gerçekleştirdiği Av Köşkü Kas-ı Hümayun bahçesinde tören düzenlendi. Törende ünlü haber sunucusu Cem Öğretir onur konuğu olurken kendisine plaket takdim edildi.  

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te düzenledi. Bu önemli basın toplantısı dolayısıyla kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü kapsamında KOGACE Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmit Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk töreni sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.

16 OCAK KUTLAMALARI TÖRENLE DEVAM ETTİ
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te düzenledi. Bu önemli basın toplantısı dolayısıyla kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk töreni sonrasında Atatürk’ün gazetecilerle toplantı gerçekleştirdiği Av Köşkü Kas-ı Hümayun bahçesinde tören düzenlendi. Tören ilk olarak belgesel gösterisi ile başladı. Protokol konuşmalarının gerçekleştiği tören çekilen temsili toplantı fotoğrafı ile tamamlandı. 

PROTOKOL BASIN ONUR GÜNÜNE AKIN ETTİ
KOGACE Başkanı Cemal Kaplan ev sahipliğinde gerçekleşen programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar,  Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse ve gazeteciler katıldı. Programın onur konuğu ünlü haber sunucusu Cem Öğretir oldu. 

KOGACE EN BÜYÜK CEMİYETLER ARASINDA
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan: “1986 yılından bu yana bu günü coşkuyla kutluyoruz. Bugün bu anlamlı günü kutluyorsak onların tozlu arşivlerden girip bugüne kadar getiren Metin Karan başta olmak üzere Adem Turgut ve Yalçın Arslan’a teşekkür ederim. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 487 üyesi ile en büyük cemiyetlerinden biri konumunda. 34 başkanımız Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bu programa geldi. Onlara teşekkür ediyorum. Tahir Başkanımız geçen sene ulusal bir kutlama yapalım demişti, Cem Öğretir bugün davetlimiz olarak burada.” dedi. 

16 OCAK TÜM TÜRKİYE’DE KUTLANMALI
Osmaniye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsrafil Avcı: “16 Ocak Basın Onur Günü’nün önemi için buradayız. Bugünün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gibi tüm Türkiye’de kutlanması gerektiğini düşünüyorum. 16 Ocak Basın Onur Günü’müz kutlu olsun.” 

KADIN GAZETECİLERİNİN ARTMASINI İSTİYORUM
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: “Cumhuriyet fikrimin atıldığı ilk anı hatırlamak için buradayız. 16 Ocak aslında tüm Türkiye için dönüm noktası. Geleceğe de bakmalıyız. Fikir özgürlüğünün rehber olduğunu unutmamalıyız. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinden 11 yıl önce bunun müjdelendiği en önemli toplantılardan biri. Kadın bir belediye başkanı olarak kadın gazetecilerin artmasını istiyorum. 16 Ocak’ın hak ettiği değeri bulmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet fikrinin ilk İzmit’te konuşulduğunu tüm Türkiye’ye anlatmalıyız. Uzun metrajlı bir belgesel hazırlıyoruz. Şubat sonu mart başı gibi belgesel bitmiş olacak. Bunu da bugün müjdelemek isteedim.” dedi.

ULUSAL BİR ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENMELİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında şunları söyledi: “Bugünün kutlanma şeklinin bu olmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. 16 Ocak Basın Onur Günü farkındalığın artması için ulusal bir şekilde basın onur gününe özel bir ödül töreni düzenlenmesi gerekiyor. Değerlendirme heyetinin de ulusal çapta olması gerekiyor. Bunu da başardıktan uluslararası hale taşımak için tavsiyemizi o zaman yaparız. Metin Karan’ın bugünler için çok emeği var. Günü anlamlı kılmak istiyorsak bugünü öne çıkaranlara da değer vermek gerekiyor.” 

BASIN ONUR GÜNÜ İLE GELECEĞİ DE KONUŞMALIYIZ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı konuşmada şunları söyledi: “18 Haziran 1920’de İngilizlerin Çuhane Fabrikası diye bilinen kumaş fabrikasını bombaladığını bu şehirde kaç kişi biliyor. Basın Onur Günü’nü konuşurken geleceği de konuşmak için buradayız. Birbirimizi sevmeye, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye ihtiyacımız var diye düşünmeliyiz. Kocaeli Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzü. 20 tane Kocaeli olsa ülkemizin en gelişmiş dünya ülkesinden farkı kalmaz. Türkiye’de en fazla vergi veren 2. şehiriz. Bu kente sanayi şehri demek haksızlıktır. Kocaeli; bilim, sanayi ve teknoloji kentidir. Bugünleri tartışırken dünde kalmamak en önemli şiyarımızdır. Dijital çağı yakalamalıyız.”  

BU MESLEKTEN EMEKLİ OLUNMUYOR
Günün onur konuğu olan Ünlü sunucu Cem Öğretir’e Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Cemal Kaplan tarafından plaket takdim edilirken Öğretir şunları söyledi: “Biz işimiz gereği sert ve dirayetli olmak zorundayız. Bazı zamanlar yıllarca çalıştığımız arkadaşınızın ölüm haberini vermek zorunda kalıyorsunuz. Bunu yaparken gençlere de örnek olmanız gerekiyor. Böyle güzel bir günde beni ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Basının, Cumhuriyet ve demokrasi açısından önemini tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim. İşin mutfağını çok iyi biliyorum. Ne zaman haber olsa gitmek istiyorum. Bu meslekten emekli olunmuyor. Bu virüsü vücuttan atmak mümkün değil.”

Kaynak: mustafa efe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.