SON DAKİKA
Hava Durumu

Amperino’nun tanıtımı yapıldı

TOGG’dan sonraki ikinci yerli ve milli elektrikli otomobili olan Amperino’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Amperino’nun tanıtımı yapıldı

Türkiye’nin TOGG’dan sonraki ikinci yerli ve milli elektrikli otomobili olan Amperino’nun tanıtımı yapıldı. BUTTİM’de gerçekleşen Elektrikli Araçlar, Şarj Teknolojileri, Ekipman ve Donanımları Fuarında düzenlenen lansman ile tanıtımı yapılan Amperino yoğun ilgi gördü. “Geleceğin Yolculuğu; Teknoloji ve İnovasyonun Buluştuğu Nokta” sloganı ile tanıtılan direksiyonu ortada olan üç kişilik elektrikli otomobil, dizaynı ile dikkat çekti.

Amperino’nun kurucu ortaklarından Genel Müdürü Haluk Özbek, 6 büyük yatırımcı ile yola çıktıklarını ifade ederek, L 7 tipi aracın 16 yaşındaki gençler tarafından da kullanılabileceğini bildirerek, motosiklet ehliyeti olanların da Amperino konforundan faydalanacağını açıkladı. Daha çok şehir içi trafik adına üretilen Amperino’nun seri üretiminin 2025 yılı başlarında olacağını anlatan Haluk Özbek, maksimum hızı 90 kilometre olan aracın tek şarj ile 200 kilometre yol kat edebileceğini söyledi. Evde 240 dakika, istasyonda 80 dakikada dolabilen şarjının araç adına şehir içi trafik için de avantajlı olduğunu savunan Özbek, ilk üretimlerden birini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceklerini kaydetti. “Cumhurbaşkanımız yerli ve milli otomobil ve batarya fabrikaları konusunda çok hassas ve çok çalışıyor” diye konuşan Haluk Özbek, seri üretim sonrasında da ihracat hedeflerinin yüzde 50 olduğunu vurguladı.

Amperino lansmanına Haluk Özbek’in yanı sıra kurucu ortaklardan Yakup Canseven, Sedat Portakal, Cüneyt Tamaç’ta katıldı. Yazılım ve elektronik ekip lideri Furkan Tokaç ve Batarya ve Şase ekip lideri Osman Mücteba Pişkinler’de lansmanda hazır bulundular. Amperino’nun 15 ile 18 bin dolar fiyat aralığında satışa sunulacağı açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.