SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: “Bursa’yı ortak akılla yöneteceğiz”

BESOB ve Esnaf Kefalet Kooperatifleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ortak akıl doğrultusunda esnafları da karar süreçlerine dahil edeceklerini vurgulayarak “Nilüfer’deki başarımızın arkasında esnafın gücü var. Aynı başarıyı tüm ilçelerimizde vereceğimiz destekle Büyükşehir’de de sürdüreceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 14:15
Kaynak: mustafa efe
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey:   “Bursa’yı ortak akılla yöneteceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, BESOB ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri ile kahvaltı organizasyonunda buluştu.

Karya Davet’te düzenlenen organizasyonda CHP Bursa Milletvekilleri’nden Kayıhan Pala, Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve Yıldırım Belediye Başkan Adayı Önder Mehmet Mutlu ile BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve esnaf odaları başkanları, temsilcileri ve üyeleri yer aldı.

“ORTAK AKILDA BİZ DE VARIZ”

“Esnaf teşkilatları olarak ortak akılla yönetmeye biz de varız” diyen BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, “Esnafa ne kadar önem verdiğinizi biliyoruz. Esnaf teşkilatları olarak ortak akıl için biz de varız. Biz ortak yönetmeye talibiz. 87 bin kayıtlı esnafımız var. Eğer yerel yönetimler,  ortak akıl çerçevesinde STK’lara gerekli değeri verirse ve fikirlerimizi birlikte paylaşabilirsek o zaman şehriniz gelişir. Esnaf teşkilatlarının en büyük sorunu ulaşımla ilgilidir. Pazarcı esnaflarımıza önem verilmesi çok önemli bir noktadır. Sayın Mustafa Bozbey, kısmet olur da göreve gelirseniz birlikte çalışmaktan son derece memnun olacağız. Esnaf ve teşkilatlarına vermiş olduğunuz önem ve değerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karar süreçlerine esnafı ve odaları da dahil ederek sorunları birlikte çözeceklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Esnaflarımızın ve odalarımızın önemli sorunlarından biri ruhsatsız yapılardır. Nasıl Nilüfer’de 20 yıl boyunca esnaflarımızla çalıştığımız ve sorunları da birlikte çözdüğümüz gibi Bursa’mızın 17 ilçesinde de aynı anlayışla çözmenin arzusundayız” açıklamasında bulundu.

“ESNAFLA DERTLENMEYEN BAŞARILI OLAMAZ”

“Esnafla beraber, derdini dert edinmeyen sorunlara çözüm konusunda gayret göstermeyen hiç bir Belediye Başkanının başarılı olamayacağını vurgulayan Bozbey, “Bizim Nilüfer’deki başarımızın arkasındaki en önemli sır esnafımıza verdiğimiz büyük önemdir” şeklinde konuştu.

“RUHSAT İZNİ VERMEYECEKSİNİZ”

Esnafların en önemli sorunlarından bir tanesi olan ruhsatlandırma konusunun üzerinde duran Bozbey, “Eğer bir esnaf, ilgili odaya üye değilse ruhsat izni vermeyeceksiniz ki odaların da güçlenmesini sağlayalım. Böylelikle esnafın hakkını koruyan odalara önemli bir katkı sağlanmış oluruz. Büyükşehir Belediyesi’ndeki sıkıntılı yönetmelikleri esnafla birlikte bir araya gelerek düzeltip, sonuç almamız lazım. Gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlememiz gerekiyor” dedi.

“3 HARFLİ MARKETLER SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ”

Bozbey, “Zincir marketlerin Bursa’mıza bir kuruş katkısı yok. Sadece o bölgedeki bir kaç kişiyi istihdam ediyorlar. Eğer orada esnaflarımız olsa o ilçe daha da güçlenecek ve ticaret orada ödenecek. Bu dengesizliği kaldıracağız” diye konuştu.

 

“ÇATALTEPE İÇİN UZLAŞI SAĞLAYACAĞIZ”

Çataltepe’deki mağduriyetleri gidermek için uzlaşı sağlanması gerektiğini ifade eden Bozbey, “Çataltepe kangren olarak değerlendiriliyor. Sıkıntılar orada büyük. Kooperatife üye olunmuyor. Bu sorunu çözmenin yolu her iki tarafla da bir araya gelip uzlaşı yapılmasından geçiyor. 31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak her iki tarafa da eşit yaklaşıp, mağduriyeti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

Kaynak: mustafa efe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.