SON DAKİKA
Hava Durumu

MSS Ofis Mobilya’nın Genel Müdürü Mustafa Sevim: “Sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı artıyor”

İlkokullarda sanatkar eğitiminin verilmesi gerektiğini söyleyen MSS Ofis Mobilya Genel Müdürü Mustafa Sevim, “İnegöl’ümüze Almanya ve İtalya’da olduğu gibi eğitimin ilkokuldan itibaren başladığı Mobilya Koleji gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 16:28
Kaynak: mustafa efe
MSS Ofis Mobilya’nın Genel Müdürü Mustafa Sevim: “Sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı artıyor”

MSS Ofis Mobilya Genel Müdürü Mustafa Sevim, Milli Eğitim Sistemi’nde çırak, kalfa ve sanatkar yetiştirilmesine birçok yanlış yapıldığını söyledi. İnegöl’de faaliyet gösteren MSS Ofis Mobilya’nın Genel Müdürü Mustafa Sevim, liseli gençlerin sanatkar olarak yetiştirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Liyakatli, nitelikli sanatkarların yetişmesi için Mobilya Kolejine ve çıraklık eğitimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sevim, “İmalat sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısı artarak büyüyor. Milli eğitim politikalarındaki yanlışlardan dolayı meslek liselerinde yetişen gençlerin yetersizliği giderek büyüyor. 20 yıl önce Bursa’daki esnaf ve sanatkarlar işyerlerinde çırak ve kalfa istihdam ederken, şimdilerde yetişmiş ve yetiştirilecek elaman bulamıyorlar” şeklinde konuştu.

Sektörde yaşanan sorunların meslek liseleri ile çözülemeyeceğini söyleyen Sevim, Almanya ve İtalya’nın örnek alınarak ilkokul çağındaki çocuklara sanatkar eğitimi verilmesini savundu. Sevim, sosyal medya hesabından, “Çıraklık kültürünün acilen modernize lise çağına gelmiş bir gence, al sana meslek al sana eğitim diyerek mobilyamızın geleceğini inşa edemeyiz. İnegöl’ümüze, dünyanın alanında gelişmiş ülkeleri Almanya ve İtalya’da olduğu gibi eğitimin ilkokuldan itibaren başladığı Mobilya Koleji gerekiyor. Çırak kültürünü modernize edecek bu tarz adımlara çok acil ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Kaynak: mustafa efe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.