SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Bozbey: “Sanayi master planını hayata geçirmek en büyük hedefimiz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaretinde Bursa için, “Bilimsel anlamda ortaya bütün verileri koyup, Sanayi Master Planı’nı hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 13:04
Kaynak: mustafa efe
Mustafa Bozbey: “Sanayi master planını hayata geçirmek en büyük hedefimiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmaları kapsamında güne Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretiyle başladı. Burada BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile bir araya gelen Bozbey’e ziyarette CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir eşlik etti. 

“Bir şehir ortak hayalin peşinden koşarsa büyür” 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa sanayi bölgelerinin ve sanayici iş adamlarının strateji planları üzerine fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda, Bozbey’e katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yapılacak planlamalara, akademik akılları  dahil ederek strateji paydaşları doğru tespit edilmelidir. Yoksa o planın hayata geçmesi çok zor olur. Bu şehir ortak hayalin peşinden koşarsa gelişebilir.” dedi. 


“Sanayi master planını hayata geçirmek en büyük hedefimiz”

Burkay’ın Bursa sanayisinin yüzde 50’sinin plansız bir şekilde şehrin içinde kurulduğunu hatırlatmasına istinaden ortak aklı devreye sokacağını söyleyen Bozbey, 31 Mart’tan sonra hayata geçireceği sanayi master planına dair bilgi verdi. Bozbey, “Bursa olarak güçlü bir ekonomiye sahibiz. Kentimiz sermaye ve mühendislik hakimi çok yüksek bir sanayiye sahip. Bursa’da teknolojiyi yükseltecek sanayi potansiyeli yaratmamız lazım. Bilimsel anlamda bütün verileri orataya koyarak ilerlememiz, sanayi ile ilgili master planı hayata geçirmemiz gerekiyor. En büyük hedeflerimizin arasında bu var. Aynı zamanda ise hava kirliliğini en aza indirecek şekilde kaynakları tüketen sanayiden çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Kaynak: mustafa efe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.