SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞİDDETLE MÜCADELEDE SAHADAYIZ VE KARARLIYIZ

İTALİK Şiddetle Mücadele Vakfı Kurucu Başkanı (HEGEM) Adem Solak, toplumun cinnet hali yaşadığını ifade ederek, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ortaklığında yürüttükleri ‘İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi’ne dikkat çekti 

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
ŞİDDETLE MÜCADELEDE SAHADAYIZ VE KARARLIYIZ

ÜLKEMİZDE son bir hafta içinde yüzlerce vakanın meydana geldiğini söyleyen HEGEM Vakfı Kurucu Başkanı Solak, “Konya’da bir ilahiyat profesörünün aynı fakültede başka bir profesörü silahla vurarak öldürmesi, akabinde Kahramanmaraş’ta bir savcı ile emniyet müdürü arasında darp olayının yaşanması toplumda şiddet vakalarının boyutlarını gözler önüne seriyor” dedi.

 
‘HEPİMİZ POTANSİYEL TEHLİKE ALTINDAYIZ’
Adem Solak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Şiddet meselesi artık toplumun her kesimini adeta kafese almış durumda. Pozisyonu, yaşı, konumu, cinsiyeti ne olursa olsun hepimiz potansiyel tehlike altındayız. En eğitimlisinden en cahiline toplum şiddet şokunu yaşamakta.
‘ŞİDDETLE MÜCADELEDE SAHADAYIZ VE KARARLIYIZ’
HEGEM olarak KGK ortaklığında yürüttüğümüz “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi” projesi kapsamında Adalet Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve devlet üniversiteleriyle protokol ve iş birliği anlaşmaları yaptık. 
Biz ekip olarak bu projenin toplumsal karşılığı olması noktasında yıllardır emek verdik, çalışmalar yaptık ve kitaplar hazırladık. Hep beraber sahadayız ve şiddetle mücadelede kararlıyız.”
‘MEDYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMALI’


Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi projesinin ortağı olduğunu yineleyen Adem Solak “Medya bu işin peşini bırakmamalı. Şiddet konusu sadece gazete sayfalarına ve ekranlara haber olarak düşmemeli. Toplumu eğitecek, bilinçlendirecek yayınlarda yapmalı. Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanımız Mehmet Ali Dim ile birlikte Projeler Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi ve tüm KGK ailesine emeklerinden ve gayretlerin dolayı teşekkür ediyorum“ diye konuştu.
‘DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARI DAHA HASSAS VE SAMİMİ OLMALI’
Solak sözlerini şu şekilde tamamladı:  “Rakamlar ve istatistikler vererek kafaları karıştırmak istemiyorum. Benim derdim kötümser ve karamsar bir tablo çizmek değil. Ben bir bilim insanı olarak topluma hem sorunu hem de çözümü sunuyorum. HEGEM bünyesinde görev alan onlarca bilim insanı da aynı kararlıkta. Artık devletimizin ilgili kurumları daha samimi daha hassasiyet göstermeli ve şiddetle mücadele projemiz kitlelere ulaşarak hedefine ulaşmalı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.