SON DAKİKA
Hava Durumu

Babaya bir dava daha

İstanbul Bağcılar’da icralık çocuk olayında gündeme gelen 10 yaşındaki kız çocuğu Y.’nin babası Metin Ç. hakkında kızını darp ettiği ve hakaret ettiği gerekçesiyle 3.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2019 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2019 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Babaya bir dava daha
nne Züleyha Ç., mahkemeye kızının şiddet gördüğü ve hakarete uğradığını iddia ettiği görüntüleri sundu. Bilirkişi incelemesi sonucunda, Y.’nin kamera görüntülerinde babasının kendisine “dangalak” diyerek kulağından tutup kapıya koyduğunu söylediği yer aldı. Anne ve babası boşanan Y., geçici velayetinin annesine verilmesi üzerine icra memurları tarafından zorla babası Metin Ç.’den alınarak annesine teslim edilmişti. Y. icra memurları tarafından zorla alınması sırasında gözyaşları içerinde babasına sarılarak gitmek istememişti. Yaşanan bu olayın ardından bakanlık harekete geçmiş, Y.’nin velayeti geçici süreliğine baba Metin Ç.’ye verilmişti.

Hapis talebi

İddianamede, kamera görüntülerinin incelemesinde Y.’nin, babasının kendisine “dangalak” dediğini ve babasının kulaklarından tutup kendisini kovduğunu ifade ettiğinin görüldüğü anlatıldı. Y. ile babasının aynı evde ikamet ettikleri ancak çağırılmasına rağmen babanın Y.’yi ifade vermesi için karakola götürmediği belirtilen iddianamede, Y.’nin 11 yaşında olması sebebiyle zorla getirme emri çıkarılmasının hakkaniyete ve vicdana uygun olmayacağı belirtilerek, bu nedenle mağdurun ifadesi alınmadan dava açılması gerektiği anlatıldı. Savcı baba hakkında “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından dokuz aydan 3.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Duruşmada Züleyha Ç.’nin avukatı Sena İzmitli, kamera kayıtlarını mahkemeye sunarak bilirkişi tarafından incelenmesini istedi. Mahkeme, konuşmaların çözülemediği iki kamera kaydının tekrar bilirkişiye gönderilerek rapor alınmasına hükmetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.