SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA ROMAN DERNEKLERİ ERDOĞAN’A DESTEKLERİNİ İZNİK’TEN İLAN ETTİLER

Bursa’daki Roman Dernekleri İznik’te gerçekleştirilen organizasyonla 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
BURSA ROMAN DERNEKLERİ ERDOĞAN’A DESTEKLERİNİ İZNİK’TEN İLAN ETTİLER

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti milletvekili adayları ve parti yöneticileri, Roman Dernekleri temsilcileriyle İznik’te bir araya geldi. İznik Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Fuat Alpaslan, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Osman Doğruyol, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Dünya Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Bursa Romanlar Konfederasyonu İl Başkanı Tugay Kırmızı ve İznik Roman Dayanışma Derneği Başkanı Arif Palabıyık’ın katıldığı buluşmaya Roman vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
ROMAN VATANDAŞLARIMIZ SANDIKLARI PATLATACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Fuat Alpaslan, Roman vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye verdiği desteğin önemine işaret ederek, “Buradan bugün görüyoruz ki, 14 Mayıs’ta bu şer odaklarına karşı benim Roman vatandaşım sandıkları patlatacak. Benim Roman vatandaşım sevgi doludur, mutluluk doludur. Bunu bilmeyenleri, ötekileştirenlere, ayrıştıranlara 14 Mayıs’ta en güzel cevabı siz verin inşallah” diye konuştu.
HER ZAMAN BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ
İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan Usta da, “Sizlerle çocukluğumuz, gençliğimiz, en güzel anılarımız bir arada, bu memleketin sokaklarında geçti. Beraber üzüldük, beraber sevindik.Bu günde birbirimizin iyi gününde kötü gününde hep beraberiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde hep birlikte yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
ROMAN VATANDAŞLARIMIZDAN HİÇBİR ZAMAN ŞÜPHEMİZ OLMADI
AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ise organizasyon için İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan Usta’ya teşekkür ederken, “Roman vatandaşlarımız bu ülkenin bir karış toprağı için, vatanı, bayrağı, ezanı için canını seve seve vereceğinden, verdiğinden hiç şüphemiz yok” dedi.
ROMANLARA EN BÜYÜK DESTEĞİ ERDOĞAN VERDİ
İznik Roman Dayanışma Derneği Başkanı Arif Palabıyık, bu coğrafyada bizlerin kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için çok çabalar verildiğini ve bunun da en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, “Kendileri Hangi göreve geldiyse, hangi sorumluluğu üstlendiyse hep dönüp bize el uzatmıştır. Kimsenin kökenine, diline, inancına, kültürüne, meşrebine, başka herhangi bir farklılığına bakmadan sadece insan olduğu için hizmet etmeyi kendine şiar edinmiş bir liderdir. Vatandaşlarımızdan da ricamız Roman kardeşlerimize, bizlere bakış açılarını değiştirerek herkesi, her milleti eşit olarak görmesini istiyoruz. Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i, Muhacir’i, Roman’ı bizim için hepsi birdir. Biz hiçbir şekilde ayrımcılık yapmıyoruz, yapılmasını da istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız biz Romanların kırmızıçizgisidir. Aldığı ve verdiği her karar başımızın üstündedir. Bugüne kadar Türkiye'de Roman denince olumlu anlamda atılmış tüm adımların ve alınmış tüm kararların altında AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası bulunmaktadır.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a desteğimizi bugün buradan ilan ediyor, seve seve açıklıyoruz. Türkiye Yüzyılında yüzyılın Romanını hep birlikte yazacağız” diye konuştu. Palabıyık, organizasyon nedeniyle de İznik Belediye Başkanı Usta’ya da teşekkür etti.
Programda söz alan Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşarda,“Dünya’nın neresine giderseniz gidin, herkes Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bir umut görüyor. Bizlerin bu toplumda saygınlığını getiren, ayrımcılığı gideren, insanı insan olduğu için seven Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.