SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Bakan Koca'nın uyardığı iller!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs'te Türkiye'deki son durumu açıklarken 4 ile özellikle dikkat çekti. Önceki vaka sayısı paylaşımında Ankara ve İstanbul'daki corona virüs tablosuna dikkat çeken Koca, bu kez Bursa, Kayseri, Batman ve Diyarbakır üzerinden örnek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2020 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
İşte Bakan Koca'nın uyardığı iller!

Türkiye'de son 24 saatte 1248 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 22 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 186 bin 493, can kaybı 4 bin 927 oldu.

 

"Son günlerde vaka sayılarımızın arttığı illerden bazılarında yoğun bakım hasta sayıları diyerek" paylaşım yapan Bakan Koca 4 ilin yoğun bakım oranlarını saydı.

 

Bursa'da 46, Batman'da 22, Kayseri'de 41 ve Diyarbakır'da 30 kişi yoğun bakımda. Bu illerde vaka sayıları da artış gösteriyor.

 

MASKE TAKMAK ZORUNLU

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saydığı bu 4 ilde maske takmak zorunlu. En son olarak İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske takmak zorunlu hale gelmişti.

 

ANKARA VE İSTANBUL'U ÖRNEK VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir önceki paylaşımında "İstanbul ve Ankara, son bir haftanın en düşük vaka sayısı başarısını gösterdi"

 

"İstanbul ve Ankara, son bir haftanın en düşük vaka sayısı başarısını gösterdi. Ülke genelinde yeni vaka sayısı azalmaya devam ediyor. İyileşen vaka sayımız dün olduğu gibi bugün de yeni vaka sayısının üstünde. Tedbir, karşılıklı olursa sonuç veriyor." ifadelerini kullanmıştı.

 

"BURSA'DA ARTIŞ GÖRÜYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çarşamba günü yaptığı basın toplantısında Bursa'ya işaret etmişti. Bakan Koca şu açıklamayı yapmıştı: Son bir ayda Bursa'da, günlük ortalama vaka sayısı 64, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 84, son 3 günde ortalama vaka sayısı 93. Son gün 100'e kadar çıkmış oldu. Bursa'da giderek bir artış olduğunu görüyoruz.

 

Son bir ayda Diyarbakır'da, günlük ortalama vaka sayısı 58, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 81, son 3 günde ortalama vaka sayısı 87. Son gün 100'lere yaklaştı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.