SON DAKİKA
Hava Durumu

MEHMET ALTINÖZ YENİDEN REFAH PARTİSİ POLİTİKALARINI ANLATTI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili adayı Mehmet Altınöz On’da Son Nokta Programının konuğu oldu. Yeniden Refah Partisinin politikalarını anlatan Mehmet Altınöz, Türkiye ve Bursa’nın sorunları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
MEHMET ALTINÖZ YENİDEN REFAH PARTİSİ POLİTİKALARINI ANLATTI

Gazeteci Cemal Kırgız’ın hazırlayıp sunduğu On’da Son Nokta Programına, seçimlere tamamı Bursalı olan adaylarla giren tek partinin Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade ederek başlayan Mehmet Altınöz, Genel merkezler tarafından listelere yapılan dayatmaların kamuoyunda hoş karşılanmadığını söyledi. Altınöz, “Genel merkezlerin, genel başkanların tabii ki kontenjan hakkı olmalı ancak Bursalı aday neden bulamıyorlar? Sorusu akıllara geliyor” dedi.
   Türkiye’nin en önemli sorununun deprem ve bölünmez bütünlüğünün korunması olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Altınöz, deprem gerçeği için rantsal değil, kentsel dönüşüm planlarının yapılmasına dikkat çekti. Bölünmez bütünlüğün korunmasında ahlak ve maneviyat düsturu ile hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Altınöz, Milli Eğitim’de 4+4+4 sisteminin karşılık bulmadığını, 5+3’ün doğru sistem olduğunu savundu. Almanca ve İngilizce öğreten Meslek Liselerinin 4+4+4 sistemine kurban edildiğini öne süren Altınöz, “Geldiğimiz noktada, ara eleman bulunamıyor. İyi öğretim için iyi sistem ve iyi öğretmenlerde gereklidir. Diplomalı işsiz sayımız arttı. Kalkınma için yatırım, üretim, istihdam ve ihracak çok önemlidir. Ak Parti iktidarı Devlet Planlama Teşkilatını kapattı. Biz yeniden açacağız. 5 yıllık, 10 yıllık, 15 ve 20 yıllık kalkınma planları önümüze önemli bir strateji koyacaktır. Ak parti 20 yıl iktidarda kalacağını öngöremedi. Tarımda, Eğitimde, hatta Milli Savunma Sanayinde de bu planlamaları yapamadı. Milli Savunma Sanayinde son on yıldır önemini anladılar. 10 yıldır harekete geçip, bir şeyler yapmaya başladılar” dedi.
   Bursa’nın otomotiv sanayinde ABD’nin Detroit’i haline geldiğini anımsatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Altınöz, “Bursa’da sanayi de olmalı, tarım kenti de olmalı, turizm de olmalı. Hepsini üst üste koyarak ilerlemelidir. Mesela, köy okulları yeniden açılmalıdır. Yeniden refah Partisinin önemli projelerinden birisi de budur. Kırsal Dönüşümü yeniden başlatmalıyız. Her köye, bir veteriner, bir ziraat mühendisi, bir öğretmen atayacağız. Lojmanları olacak. Hatta Köy Enstitülerinden de faydalanacağız. Köy Enstitülerinden örnekler alarak, eğitim ve öğretimi üst seviyeye çıkaracağız” diye konuştu.
   Bursa’da 50 yıldır Bursaspor’a sahip çıkmanın konuşulduğunu hatırlatan Mehmet Altınöz, Yeşil Beyazlıların Bursa’nın değerleriyle yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Altınöz, “Yeniden Refah Partisi olarak ortak yönetim teklifi getireceğiz. Johan Cruyff’un başlattığı, devam ettirilmeyen, ancak Barselona ve Ajaks gibi kulüplerin devam ettirdiği alt yapı sistemini sağlayacağız. Bursa, bu alt yapıdan dünyaya futbolcu ihraç eden bir kulüp olmalı” dedi. Altınöz, Yıkılan Atatürk Stadyumunun olduğu yere yapılması düşünülen Bursa Spor Müzesi yapılması görüşünü de destekleyeceklerini açıkladı.
    Bursa’ya artık hızlı trenin de gelmesi gerektiğini anlatan Mehmet Altınöz, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleme kararını da“Stratejik ve ilkeli karar” olarak nitelendirdi.  Genel Başkanları Fatih Erbakan’ın, istişare kurulu, MYK üyeleri, kurucu üyelerle 3 kere istişare de bulunduğunu ve kararın  bu istişareler sonucunda ortak olarak alındığını belirten Yeniden Refah Partisinin Bursa birinci bölge birinci sıra adayı Mehmet Altınöz, milletvekilliği seçimlerine kendi logolarıyla bağımsız olarak girmelerini de, teşkilatın gücü olarak açıkladı. Ak Parti’nin ve Cumhur İttifakının 30 maddelik mutabakat metnini kabul ettiğini de ifade eden Altınöz, “Yine yapıcı muhalefet ile ittifakta yer alacağız. Biz milletvekilliği pazarlığına tabi değiliz. Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan ile imzaladığımız mutabakat var. Bu mutabakatta bizim görüşlerimizi imzaladık. Faizden kurtulmanın, dış ticaret açığının giderilmesinin önüne geçecek programımız var. Yerli üretimde yüzde 82 oranında dışa bağımlıyız. Bunu gidereceğiz. Yerli tarım ve hayvancılığı destekleyecek projelerimiz var. Kotaların kaldırılması, israfın önlenmesi, denk bütçe, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, tasarrufa gidilmesi, ailenin korunması için yeni yasaların düzenlenmesi, D-8’in yeniden canlanması, D 60’ın olması, Milli Eğitimde maneviyatın yükseltilmesi bizim mutabakat metnimizde var. Kıbrıs’ta bizim kırmızıçizgimizdir. Kırmızıçizgilerimiz de korunmalıdır. Ayrıca engelli bireylere yönelik projelerimiz var. Yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni bir dünya kurulması ilkelerimiz var. Biz ilke partisiyiz. Biz Cumhur ittifakına yanlışlara ortak olalım diye değil, yanlışları düzeltelim diye girdik. Yapıcı, pozitif muhalefetimizi devam ettireceğiz. 30 Maddeik mutabakat metnimiz, seçimden sonra yaşama geçecektir” dedi.
   Ak Parti’nin, Ayasofya’nın camiye çevrilip, ibadete açılması, İstanbul Sözleşmesinden çıkılması, EYT ve kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması gibi önemli atılımları Yeniden Refah Partisinin görüşleri doğrultusunda yaşama geçirdiğini belirten Mehmet Altınöz, asgari ücretin 14 bin 500 liraya çıkarılması, en düşük emekli maaşının da asgari ücret düzeyine getirilmesi, atanamayan öğretmenler, sözleşmeli jandarma ve erler, KPSS’ye ek 55 bin atama, akademisyenlerin aylıklarının yükseltilmesi, staj mağdurları gibi konularda da çözüm getireceğini kaydetti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Altınöz, “Yeniden Refah Partisiyle imtiyazlı holding olmayacak. Hasta Garantisi, geçiş garantili otoyol, köprü dönemi sona erecek. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu imtiyazlı durum ortadan kalkacak. Rekabeti getirecek, alternatif projeler yaşama geçecek. İktidar, cebimizden 1 kuruş çıkmıyor diyor, ama 85 milyonun cebinden çıkıyor. Bu uygulamaya son vereceğiz” dedi.
   Soğanın 30, Patates’in 20 lira olmasının edebiyat değil, Türkiye gerçeği olduğunu vurgulayan Mehmet Altınöz, Bursa’da kasapların “Biz artık kasap değil kuyumcuyuz” dediğini hatırlatarak, enflasyonla mücadele, alım gücünün artması, tarım ve hayvancılık politikalarının yeniden açılacak DPT kapsamında düzenlenmesi sözü verdi. Pozitif muhalefetle, Yeniden Refah Partisi ilkelerinin, Türkiye’nin önünü açacağını savunan Altınöz, 6284 sayılı kadına şiddetin önlenmesi yasasına karşı olmadıklarını da açıklayarak, “6284 sayılı yasa kadına şiddeti önleyemiyor. Şiddete çare olmadığı görülüyor. Biz yasaların sertleşmesi gerektiğini hatta gerekirse idamın yeniden gelmesini istiyoruz. Kadınların haklarını daha da artırmak için bu yasanın yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Şiddet sadece kadına değil, hayvana da yapılıyor. Dijital şiddet de arttı. Tüm şiddeti önleyecek, yasal iyileştirmeler yapılmalı” dedi. Düzce’de yaşanan kadın vekilin fotoğrafının seçim minibüsüne konulmaması olayına da tepki gösteren Mehmet Altınöz, bunu bir kısım medyanın, Merhum Necmettin Erbakan’ın tabiriyle, “Gulu Gulu” dansı olarak nitelendirerek, Bursa’da 3, genelde 50 kadın milletvekili ile sahada olduklarını söyledi. Yeniden Refah Partisi’nin böylesi suni gündemlerle önünün kesilemeyeceğini anlatan Altınöz, Hayra Motor, Şerre Fren olmak için tam kadro sahadayız. Kimse şüphe etmesin. Bizim baraj sorunumuz yok.  Milli Görüşü 21 yıl sonra TBMM’ye taşıyacağız. Barajları yıka yıka geliyoruz. 14 Mayıs’ta da halkımızın Yeniden Refah Partisine teveccüh göstereceğine olan inancımız da tamdır” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.