SON DAKİKA
Hava Durumu

MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Mustafakemalpaşa İlçesinde 1992 yılından bu yana açık bulunan Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunda 6 programda eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
MUSTAFAKEMALPAŞA MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

2023 YKS sonuçları belli oldu ve adaylar tercih işlemlerini 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapacaklardır.

2022-YKS'den itibaren SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanan taban puanı barajı uygulaması kaldırılmış olduğundan bu yıl da artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edilmiş olup tercih yapabilir hale gelmişlerdir.

YKS tercihlerinde adaylar en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını "Puanım yeterli olmayabilir." endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalıdır. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen bir programa tercih listesinde yer vermemeleri, başkalarının haklarını engellememeleri açısından önemli bir hatırlatmadır. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmelidir.

 Önceki yıllarda tüm kontenjanları dolan Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokuluna 2023 YKS sonuçlarına göre 210 yeni öğrenci katılacaktır ve alımlar TYT puan türünden olacaktır.

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunda şu anda 3 adet profesör, 2 doktor öğretim üyesi, 4’ü doktoralı 11 öğretim görevlisi görev yapmaktadır. Bazı özel dersler için de başta Ziraat Fakültesi olmak üzere diğer Yüksekokul ve bölümlerden öğretim elemanları da görev almaktadır.

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulunu tercih etmeyi düşünen adaylar için 2023 yılı kontenjanları aşağıdaki gibidir:

 

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Kontenjanları:
İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI:                                 40
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI: 50
PAZARLAMA PROGRAMI:                                                30
GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI:                                             40
ORGANİK TARIM PROGRAMI:                                        20 
TOHUMCULUK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI:                30 öğrencidir.

Bir meslek sahibi olmak özellikle meslek eğitimi vermeyen liselerden mezun olanlar için çok önemlidir ve bunun farkına geç olmadan varmak önem arz etmektedir.

Okul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz verdiği röportajda aşağıdaki noktalara değinmiş ve Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekolununu tercih etmeyi düşünen öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulunmuştur:

“Öğrencilerin, geleceği için vereceği önemli kararlardan biri de üniversite tercihleridir. Hayatın dönüm noktalarından biri olan bu süreçte, öğrencilerimize yol gösterecek bir tercih yapmanın ne denli kritik olduğunun farkına varmalarını tavsiye ediyorum. Bu sebeple Meslek Yüksekokulumuzun tercih edilmesi için önemli nedenleri paylaşmak istiyorum:

Uygulamalı Eğitim: Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, teorik bilgiyi pratiğe döken eğitim programları ile ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimiz, sınıflarda öğrenilen bilgileri, laboratuvarlarda, atölyelerde ve saha çalışmalarında deneyimleme fırsatı bulmaktadırlar. Bu sayede mezunlarımız iş dünyasına hızlı bir şekilde adapte olabilirler.

Alanında Uzman Eğitim Kadrosu: Meslek yüksekokulumuzda, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilen eğitimle donanımlı bir birey olma imkânı bulunmaktadır. Sektörde deneyimli ve bilgili akademisyenler sayesinde öğrencilerimiz gerçek dünya uygulamalarına hâkim olur, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne dönüşürler.

İstihdam Olanakları: Meslek yüksekokulumuzun eğitim programları, ihtiyaç duyulan sektörlere uygun olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, mezun olduktan sonra iş bulma şansı oldukça yüksektir. Mezunlarımız, çalışma hayatına hızlı bir geçiş yapabilir, mesleğinde başarılı bir kariyere sahip olabilirler.

Kısa Süreli Eğitim: Lisans eğitimine göre daha kısa süren meslek yüksekokulu programları öğrencilerimize zamandan tasarruf sağlar. Öğrencilerimiz, hızlı ve etkili bir şekilde mesleğinde yetkinleşir, iş hayatına erken adım atarlar.

Teknoloji ve Trendlere Uygunluk: Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eder ve eğitim programlarını bu doğrultuda günceller. Bu sayede, mezunlarımız sektörde aranan güncel becerilere sahip olurlar.

Kişisel Gelişim: Meslek yüksekokulumuz, yalnızca mesleki bilgi ve beceri kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda kişisel gelişime de önem verir. Öğrencilerimiz ekip çalışması, iletişim, liderlik gibi becerilerinizi geliştirirler ve kendilerini daha iyi ifade edebilir hale gelirler.

Pratik ve Staj İmkanları: Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, staj programları ve sektörlerin önemli firmalarıyla imzaladığı protokoller sayesinde öğrencilerinin sektördeki iş yaşamına erken dönemde adım atmalarını sağlamaktadır. Staj süreci ve iş yeri eğitimi süreci, iş hayatına dair deneyim kazanılmasına ve işverenlerle tanışmaya yardımcı olmaktadır.

Unutmamak gerekir ki öğrencilerin hayatını etkileyecek bu tercih döneminde doğru yönlendirmelerle ilerlemek önemlidir. Mustafakemalpaşa Meslek yüksekokulu, öğrencilerine sunduğu avantajlarla kariyer yolculuğunda öğrencilerinin ve mezunlarının yanında olmaya hazırdır. “

Müdür Öz Ayrıca, Gıda Teknolojisi Programına yerleşen ve kayıt yaptıran ilk 5 öğrenciye Eker Süt A.Ş. tarafından aylık 600 TL burs verileceğini ve Gıda Teknolojisi programı öğrencilerine yönelik donanımlı gıda üretim ve uygulama laboratuvarı, kimyasal ve mikrobiyoloji analiz laboratuvarları ile uygulamalı eğitim imkânı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde Mustafakemalpaşa Belediyesinin de katkıları ile tıbbi ve aromatik (kokulu) bitkiler örnek bahçesi oluşturulduğunu ifade eden Prof. Dr Mehmet Öz, “Tohumculuk Teknolojisi ve Organik Tarım programında eğitim alacak öğrenciler ortalama 35 adet tıbbi ve aromatik bitkinin yetiştiriciliği, işlenmesi ve pazarlanması gibi konularda yetişmiş olacaklardır. Mezun öğrencilerimiz bu kazanımlarla kendi üretim alanlarını da oluşturabileceklerdir. Bu programlarda sınıflar 20’şer öğrenciden oluştuğu için bu sayı uygulamalı eğitimler için idealdir” dedi.

Müdür Prof. Dr. Mehmet Öz gençleri, Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Programlarını tercih etmeye davet ederek öğrenmeye ve gelişmeye istekli yeni öğrencileri aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı ve başarılarınızı gururla takip edeceğimizi belirtmek isteriz diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.