SON DAKİKA
Hava Durumu

Yürek yakan bu fotoğraf bugün çekildi! 'Tarlamız olmazsa ne yaparız?'

Aydın'da köylerinde açılacak jeotermal enerji santraline karşı çıkan Kızılcaköy sakinleri, güvenlik güçleri ile karşı karşıya kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Yürek yakan bu fotoğraf bugün çekildi! 'Tarlamız olmazsa ne yaparız?'
Topraklarında açılmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı aylardır direnen Aydın Kızılcaköy halkı, bölgeye girmek için jandarmaları da yanına alarak bölgeye gelen şirket yetkilileriyle karşı karşıya kaldı.
 
KÖYLÜLER: BİZİM TARLAMIZ OLMAZSA NE YAPACAĞIZ
 
Sabah saatlerinde çok sayıda jandarma eşliğinde Kızılcaköy'deki arazilere girmek isteyen şirket çalışanlarının karşısına köylüler çıktı. Özellikle kadınların ön planda olduğu eylemde jandarma köylüleri 'yapacak bir şey yok' diye ikna etmeye çalışırken, sayıları her geçen an artan köylüler ise topraklarında JES istemediklerini, kuyu açılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. "Vali gelsin. Bizim tarlalarımız olmazsa biz ne yapacağız" diyen köylüler direnmeye devam ediyor.
 
ŞİRKET, ÇALIŞMAYA BAŞLADI
 
Jandarmanın koruması eşliğinde araziye giren şirket elemanları çalışmalara başlarken, köylülerin bu duruma tepkisi her geçen an daha da artıyor. Jandarma 'özel mülk siz karışamazsınız' derken köylüler ise JES'lerin kendi yaşam alanlarında tarımı bitireceğini, çevreyi kirleteceğini dile getiriyor.
 
KÖYLÜLERLE JANDARMA KARŞI KARŞIYA KALDI
 
Dünya Toprak Günü'nde topraklarını korumak isteyen köylülerle güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. "Bu topraklar bizimdir bizim kalacak" diyen köylüler, "Kimdur devlet" diyerek isyan etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.