SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'la Türkiye arasında tarihi adım

Azerbaycan'la Türkiye arasında, Türk lojistik sektörünün gücünü artıracak anlaşma yürürlüğe girdi. Düzenleme, Azerbaycan'a yapılan ihracatı kolaylaştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
Azerbaycan'la Türkiye arasında tarihi adım

Türk taşımacılarına önemli maliyet avantajları sağlayan yeni düzenlemeyle Azerbaycan'a yapılan ihracat kolaylaşacak.

Azerbaycan'da 30 Mart'ta yürürlüğe giren kararname ile yanıcı madde taşımalarından alınan ücret kaldırıldı. Ağır yük taşıtları için şehir vergisi uygulaması sona erdirilirken bu taşıtlar için azami sınır uluslararası standartlara getirilerek 41 tona yükseltildi.

Uygulama, Azerbaycan'a ve Azerbaycan üzerinden Rusya, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi Orta Asya ülkelerine nakliye yapan Türk taşımacılarına büyük kolaylık getiriyor, maliye avantajı sağlıyor.

Düzenleme, Azerbaycan'a yapılan ihracatı kolaylaştıracağı gibi Azerbaycan üzerinden transit taşımaları teşvik edecek, Orta Koridoru daha da güçlendirecek.

 

Azerbaycan'ın aldığı karar ile sınır kapılarında ücretli geçiş belgesi uygulaması sona ererken, geçiş belgesi olmayan ülkelere ait taşımalara da müsaade edilmeyecek.

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşmayla geçiş belgesi kotaları daha önce 49 binden 115 bine yükseltilmişti.

Yeni uygulama ile bazı ülke taşımacıları sorun yaşarken Türk taşımacıları çok daha düşük maliyet ile taşıma yapmaya devam edebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.