SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Partili Türkoğlu: “Bursa öksüz bir şehir”

On TV ekranlarında gazeteci Batuhan Ersek'in hazırlayıp sunduğu On'da Siyaset programında konuşan İYİ Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Selçuk Türkoğlu, “Ankara’dan bakıldığında Bursa öksüz bir şehir olarak görülüyor. Projelerin takipçisi olmak, hesap sormak ve hızlandırmak için milletvekili adayıyım. Bursa’yı bu sahipsizlikten ve öksüzlükten kurtaracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/

On TV’de yayınlanan ve Batuhan Ersek’in sunduğu On’da Siyaset programının konuğu; Önceki dönem İYİ Parti Bursa İl Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Selçuk Türkoğlu oldu. Program kapsamında Türkoğlu’nun adaylığı ve ülke siyaseti masaya yatırıldı.

“14 MAYIS’TA RAHAT BİR NEFES ALACAĞIZ”

Seçimlerden sonra nasıl bir Türkiye hayal ettiğinin sorulması üzerine Türkoğlu, “Seçim sonrası Ak Partili vatandaşlarımız da dahil olmak üzere herkes derin bir nefes alacak ve rahatlayacak. Çünkü adalet, demokrasi ve hakkaniyet herkes için lazım. Herkes de bundan faydalanacak. Daha sonra bu enkazın kalkması için topyekûn mücadele edilecek. Daha şeffaf ve güven ortamının yeşerdiği bir Türkiye’ye uyanacağız. Eğer bir iktidar yaşamayı zor hale getirdiyse o ülkeye değişim lazım. Yeniden ayağa kalkmak ve memlekete sahip çıkmak lazım. 14 Mayıs her şeyin değişeceği rahat bir nefes alacağımız gün olacak” şeklinde konuştu. 

“MİLLETVEKİLLİĞİ SORUNLARIN ÇÖZÜM MERKEZİDİR”

2018’de de İYİ Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatan Türkoğlu, “Aday adayı olmaya il başkanlığından sonra karar vermedim. 32 ay kadar İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevini yürüttüm. Ben hayatımda aldığım tüm kararları ortak akılla almaya çalışırım. Divan üyeleriyle, ilçe başkanlarıyla ve siyaseten yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla adaylık sürecini konuştuk. Milletvekili aday adayı olmaya bu şekilde karar verdim. Milletvekilliği siyaset yapan herkes için nihai bir hedeftir. Milletvekilliği sorunların çözüm merkezidir. Bu ucube sistemle etkisizleşen bir TBMM var. Bu sistemi bitirebileceğimiz ortam da seçim ortamıdır. Bursa’yı, partimizi, teşkilatlarımızı temsil etmek adına göreve talip olduk. Biz zaten teşkilat olarak alanlardaydık. Seçim sürecinde yeniden alanlara çıkarak vatandaşlara projelerimizi anlatacağız” dedi.

“KURULDUĞUMUZ GÜNDEN BERİ PROJE ÜRETİYORUZ”

Seçim sürecini değerlendiren Türkoğlu, “Parti olarak kurulduğumuz günden beri proje üretiyoruz. En son Altılı Masa, 2300 maddelik çözüm önerilerini yayınladı. Bir tarafta hayal bir tarafta somut projeler var. Seçmen bunlara baktığı zaman oyunu neden muhalefet partilerine vermesi gerektiğini açık şekilde görecek. Bugün bu ülkede demokrasiden değişimden söz edebiliyorsak bu Cesurlar Hareketinin Lideri Meral Akşener sayesindedir. Önce bu hakkın teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“AĞIR BİR İSRAF EKONOMİSİ VAR”

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Türkoğlu, “Ekonomi net bir bilimdir. Ekonomiyi düzenleyecek anahtarlar; hukuk, güven ve istikrardır. Bunların olmadığı yerde hangi tedbiri alırsanız alın ne enflasyonu ne de yüksek faizi önleyebilirsiniz. Zaten önleyemediler. Çünkü ülkede adalet yok. Adalet olmayınca bütçe har vurup harman savruluyor. Ayrıca güven ve istikrar da olmadığı için yatırım gelmiyor. Şu anda ağır bir israf ekonomisi var. Ekonomide güveni sağlayacak ve israfı kısacaksınız. Önceliğiniz de halk olduğu zaman göreceksiniz bu işler nasıl toparlanacak” diye konuştu.

“BURSA ÖKSÜZ BİR ŞEHİR”

“Ankara’dan bakıldığında Bursa öksüz bir şehir olarak görülüyor” diyen Türkoğlu, “Bursa, Türk ekonomisine İstanbul’dan sonra en yüksek katkıyı sunuyor. Ama Bursa’ya bir hızlı tren dahi verilmedi. 2016’da bitecek denilen projede sene 2023 oldu hala bitecek gibi gözükmüyor. Ülkeyi yönetenler ne olursa olsun Bursa’dan oy geliyor düşüncesiyle hareket ediyor. Bunların takipçisi olmak, hesap sormak ve hızlandırmak için milletvekili adayıyım. Bursa’yı bu sahipsizlikten ve öksüzlükten kurtaracağız” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.