SON DAKİKA
Hava Durumu

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı: “DSP DEMOKRASİNİN TEMİNATI BİR PARTİDİR”

   On Medya ekranlarında yayımlanan Gazeteci Cemal Kırgız’ın hazırlayıp sunduğu On ’da Son Nokta Programının konuğu olan Demokratik Sol Parti (DSP) Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı, Türkiye ve Bursa’nın sorunları başta olmak üzere, ülkenin ve şehrin gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazeteci Cemal Kırgız’ın sorularını yanıtlayan DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Demokratik Sol Parti’nin Türk Demokrasisinin teminatı bir parti olduğunu vurgulayarak, anayasanın ilk dört maddesi başta olmak üzere, Türkiye’nin milli değerlerinin ve bütünlüğünün yanında olduklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://onmedya.com.tr/
DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı:  “DSP DEMOKRASİNİN TEMİNATI BİR PARTİDİR”

    Hüseyin Cahit Akıncı, Ak Parti Listelerinden seçime giren ve İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de kendisine yer bulan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, Ak Parti’den istifa ederek, mecliste yemin metnini DSP Genel Başkanı olarak okuduğunu hatırlattı.  Hüseyin Cahit Akıncı, “Neden tercih millet ittifakından yana değil de Cumhur ittifakından yana kullanıldı sorusuna da” net yanıt verdi. Akıncı, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal heyetlerle birlikte bir araya geldi. Ancak burada Demokratik Sol Parti’ye bir davet yapılmadı. İstanbul İl Binalarına yönelik saldırılar gündeme geldi. Onun dışında başka konu konuşulmadı. Ertesi gün Binali Yıldırım ile Ak Parti heyeti görüşmeye geldi. Hiçbir pazarlık konusu olmadan, Cumhur İttifakı DSP ilkelerine de bağlı kalarak, DSP’nin antiemperyalist duruşuna da vurgu yapılarak, davet edildi. O süreç böyle gelişti” dedi.

   Seçim sürecindeki montaj kasetlerin kamuoyunun gündemine gelmesini de eleştiren DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, “Maalesef FETÖ taktikleri sürüyor. Bu seçimlerde de bu utancı yaşadık” diye konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizi de anlatan Akıncı, üreten Türkiye’den tüketen Türkiye’ye savruluşun içinden çıkılmaz ekonomik sorunları büyüttüğünü ifade etti. Sağlıklı tarım politikalarının geliştirilemediğini, Onursal Genel Başkanları merhum Bülent Ecevit’in ‘Köy Kent’ projesinin hak ettiği kadar ve yeterince uygulanamadığını belirten Akıncı, faiz sebep enflasyon sonuç tezine de tepki göstererek, “Faizi düşük tutmakla, nas demekle enflasyon düşmüyor. Üretim ekonomisine dönülmeli, tarım desteklenmeli ve bilimsel ekonomik sistemler biran önce uygulanmalıdır” diye konuştu.

   DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın, TBMM’de yer almasının, emekçi ve emekliler için büyük şans olduğunu vurgulayan Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, mecliste emekliler, emekçiler ve memurlar ile ilgili yaptığı konuşmadan bölümleri aktardı. Türkiye’de yoksulluk sınırının 35 bini aştığını, açlık sınırının da 15 bini geçtiğini Genel Başkanları tarafından TBMM çatısı altında seslendirdiklerini kaydeden Akıncı, “emekliler, uydurulan kök maaş üzerinden değil, zamlı desteklenen maaş üzerinden yüzde 25 zam almalı ve memurlara verilen seyyanen zam emeklilere de verilmelidir. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de bunu seslendirdi. Ancak Külliye’ye davet edildikten sonra çark etti. Genel Başkanımızın bu konudaki ısrarı, çabası sürüyor” dedi. Mayıs genel seçimlerinde kaç milyon yabancının oy kullandığını kimsenin bilmediğini de bildiren Akıncı, seçimlere emperyalistlerin oyunlarının karıştığını öne sürdü.

   Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümünü ve Onursal Genel Başkanları Bülent Ecevit’i ve Kıbrıs Harekâtı sırasında Başbakan Yardımcısı olan Necmettin Erbakan’ı saygıyla anan Hüseyin Cahit Akıncı, Dünya şampiyonu olan Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyetini de tebrik etti. Bir takım sivil toplum örgütlerinin festivalleri yasaklatma girişimini ve tartışmaya açılan karma eğitim modeli çalışmalarını sert bir dille eleştiren DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, gündem değiştirme çabalarının farkında olduklarını anlattı.

   Bursa’nın ve Bursaspor’un sorunları konusunda da önemli bilgiler veren Hüseyin Cahit Akıncı,   “Bursa’nın dinamikleri, Bursa’nın erkleri Bursaspor’a sahip çıkmalıdır. Ancak insanlar verdikleri paranın nereye, kime gittiğini bilmek istiyorlar. Bursaspor bu nedenle hak etmediği yerlere savruluyor. Lisans paraları ödenmediği için transfer yasağı getirildi, seneye de liglerden atılabilir. Bunu bu şehir hak etmiyor. Türkiye’nin 5. Büyük şampiyonunun içinde bulunduğu durumu üzülerek izliyoruz. Siyaseti karıştırmadan, şeffaf bir ekonomik modelle yeni Başkan Recep Günay’a destek olunmalıdır. DSP olarak biz de en azından kamuoyu oluşturma adına göreve hazırız” dedi.

   Uludağ Alan Başkanlığı konusuna da tepki gösteren ve muhalefet ile birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Hüseyin Cahit Akıncı, “Uludağ Bursa’nın sembolüdür. Vaziyet, Uludağ’ın birilerine peşkeş çekilmek istendiği gibi duruyor. Kapadokya’ya baktığımızda Uludağ’ın talan edilmesini istemiyoruz. Bursa olarak, Uludağ Alan Başkanlığı konusuna direnmemiz gerekiyor. Biz gerekli çalışmayı yapıp, itirazımızı hazırladık. Önümüzdeki hafta basın toplantısıyla bu konudaki görüşlerimizi kamuoyuna açıklayacağız. Doğal güzellik bozulursa ne olur bunu Kapadokya’da Karadeniz’de görüyoruz. Uludağ’a hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu konuda TMOBB başta olmak üzere, kim çalışma yaparsa onların yanındayız” dedi. “Uludağ Talan Başkanlı Olmasın” konusunda Bursa halkına da seslenen Akıncı, “Ben aynı zamanda 16 partinin basın sözcülüğünü yapıyorum. Sanayi konusundaki sıkıntıları kent meydanında dile getirdik, yanımızda sanayici yoktu. Eğitim sorunlarını dile getirdik yanımızda eğitimci yoktu. Uludağ konusunda herkes duyarlı olmalı. Bu doğal güzellik korunmalıdır” diye konuştu.

Bursa’nın en büyük sorunlarından bazılarının ulaşımla birlikte kentsel dönüşüm de olduğunu açıklayan DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, raylı sistemin Yenişehir Havaalanına kadar uzatılmasını, metronun şehrin her kesimine ulaştırılmasını, yeşil alanların çoğaltılmasını ve kentsel dönüşümün, bilimsel verilerle biran önce başlatılması gerektiğini söyledi. DoğanbeyToki Konutlarının Bursa’nın utancı olduğunu öne süren Hüseyin Cahit Akıncı, kentsel dönüşüme de bu açıdan bakılması gerektiğine işaret etti. İlçelerin sorunlarına da duyarlı olduklarını kaydeden Akıncı, Karacabey yollarının, sulama ve içme suyu probleminin yanı sıra, kentsel dönüşümlerinin de ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi. DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Genel Başkanları Önder Aksakal aracılığıyla, ülkenin ve Bursa’nın sorunlarının TBMM’de sürekli olarak dile getirileceği sözünü de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.